Tárki: Erősödött a Fidesz az utóbbi három, plakátháborús hónapban

Megjelent a TÁRKI nevű közvélemény-kutató 2017. júliusi felmérése, aminek lényege az, hogy a Fidesz tovább erősödött az utóbbi, plakátháborús hónapokban:

Az összes pártválasztó körében 33-ról 35 százalékra nőtt a Fidesz támogatottsága, ez a biztos pártválasztók között 51-ről 55-re ugró támogatottságot jelent.

Az MSZP eközben vesztett népszerűségéből: a teljes népesség körében az áprilisi 10 százalékról júliusra 7 százalékra, a pártválasztók körében pedig 15 százalékról 11 százalékra csökkent a támogatottsága. A Jobbikon sem lendített sokat saját plakátkampánya, változatlanul 11 százalékon áll a teljes népességben és 17 százalékon a biztos pártválasztóknál.

A DK tábora csökkent, a Momentum a biztos pártválasztók között is mindössze három százalékon áll.

A pártot nem választók aránya 35-ről minimálisan 36 százalékra nőtt – ők még mindig többen vannak, mint a legerősebb párt, a Fidesz szavazói.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.