Tárki: Erősödött a Fidesz az utóbbi három, plakátháborús hónapban

POLITIKA
2017 július 26., 17:17

Megjelent a TÁRKI nevű közvélemény-kutató 2017. júliusi felmérése, aminek lényege az, hogy a Fidesz tovább erősödött az utóbbi, plakátháborús hónapokban:

Az összes pártválasztó körében 33-ról 35 százalékra nőtt a Fidesz támogatottsága, ez a biztos pártválasztók között 51-ről 55-re ugró támogatottságot jelent.

Az MSZP eközben vesztett népszerűségéből: a teljes népesség körében az áprilisi 10 százalékról júliusra 7 százalékra, a pártválasztók körében pedig 15 százalékról 11 százalékra csökkent a támogatottsága. A Jobbikon sem lendített sokat saját plakátkampánya, változatlanul 11 százalékon áll a teljes népességben és 17 százalékon a biztos pártválasztóknál.

A DK tábora csökkent, a Momentum a biztos pártválasztók között is mindössze három százalékon áll.

A pártot nem választók aránya 35-ről minimálisan 36 százalékra nőtt – ők még mindig többen vannak, mint a legerősebb párt, a Fidesz szavazói.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.