Egy kanadai biciklis rendőr kapta el az Egyesült Államok egyik legkeresettebb bűnözőjét

külföld
2017 augusztus 29., 16:46
comments 110

A biciklis járőr kábítószer birtoklása miatt intézkedett egy férfival szemben, akiről csak a rendőrőrsön derült ki, hogy az Egyesült Államok egyik legkeresettebb drogcsempésze, Katay-Khaophone Sychantha. Sychantha még az amerikai belügyminisztérium TOP 10-es körözési listáján is szerepel.

A montreali rendőrség közölte, hogy Sychanthát egy másik férfival együtt állította meg a biciklis járőr, mert arra gyanakodott, hogy drog lehet náluk. A két gyanúsított először menekülni próbált, de a járőr utánuk gurult, és elkapta őket. Mivel a férfi valószínűleg hamis személyi igazolványt tartott magánál, csak az ujjlenyomat felvételénél derült ki, hogy egy csúcsbűnözőről van szó.

Sychantha fejére 25 ezer dolláros jutalmat tűztek ki. A férfi kedden állt bíróság elé Montrealban, és hamarosan átadják az ontarioi rendőrségnek, ahonnan valószínűleg kiadják az Egyesült Államoknak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.