Horrorfilm az élet: a vízről támadnak a tűzhangyák a texasi áradásban

ÁLLAT
2017 augusztus 31., 07:06
comments 121

Hurrikán és árvíz idején az ember egészen sokmindent láthat jönni, de a víz irányából százezres csapatokban támadó agresszív, erős mérgű trópusi hangyákat talán kevésbé, főleg, ha a mérsékelt égövön lakik. De most ezzel is meg kell küzdeniük a Harvey hurrikán által alárasztott területen élő amerikaiaknak.

Az elmúlt évtizedekben erre a területre is átvándolt ugyanis az angolul emiatt csak "importált vöröshangyának" nevezett Solenopsis invicta, ami egy eredetileg leginkább esőerdőkben élő, de igen alkalmazkodóképes latin-amerikai invazív hangyafaj.

link Forrás

Több izgalmas tulajdonsága van - például annyira agresszív, hogy évente 14 millió amerikait csíp meg és gyakran vannak halálos áldozatai, illtve annyira vonzza az elektromosság, hogy az emberen és háziállatain kívül különösen szívesen semmisít meg gépeket és hálózatokat - de a legizgalmasabb az, ami árvíz esetén művel. 

link Forrás

Az importhangya egyedei ilyenkor gyorsan összekapaszkodnak, de olyan erővel, hogy a boly egy akár több hétig is lebegni képes eleven tutajt alkot. Ezen utaznak a peték és a királynők is. Így úszkálnak addig, amíg nem sikerül valami szárazulatot találniuk. Mondjuk a házadat, ami még kiáll a vízből. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.