A svéd hatóságok elutasították a 106 éves afgán asszony menedékkérelmét

külföld
2017 szeptember 04., 19:36
comments 280

A Svéd Migrációs Ügynökség elutasította a 106 éves Bibihal Uzbeki menedékkérelmét, írja a Guardian. Az afgán nő nyolcéves iráni tartózkodás után 67 éves fia, és unokája segítségével 2015-ben érkezett Svédországba. Az idős asszony állapota nagyon rossz a beszámolók szerint már alig tud beszélni, családja ezért fellebbezést adott be a döntés, és a kiutasítás ellen. Hozzátartozói szerint az európai országok hatóságai, köztük a svéd is, nem kezeli helyén az afganisztáni állapotokat azzal, hogy biztonságos országnak tekintik az országot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.