Újabb bitang erős vihar tart az USA felé

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újabb óriási vihar, az Irma közelít az Egyesült Államok déli államai felé, jelenleg Puerto Ricót és a Virgin-szigeteket veszélyezteti.

Az Irmára keresztelt trópusi vihar kedden erősödött fel 5-ös erősségűre, az amerikai hurrikánközpont szerint a vihar előtt fújó szelek a 280 km/ó-s sebességet is elérik.

A 3,4 millió Puerto Ricóban már szükségállapotot hirdettek ki, és bár egyelőre napos az ég és csicseregnek a madarak, hosszú sorok állnak a boltok előtt, várhatóan ugyanis eléri az államot a hurrikán, nem kerüli el.

Florida is készül, szombatra várható az Irma partra érkezése.

A Harvey hurrikán, amely Texas elérésekor 4-es kategóriájú vihar volt még mindig érezteti hatását, nemcsak az újjáépítési munkálatokban, hanem mert Texasban és Louisiana egyes részein továbbra is áradnak a vizek. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.