Minden idők egyik legerősebb hurrikánja közelít a Karib-szigetek felé

külföld
2017 szeptember 06., 02:01
comments 34

A legmagasabb szintű, ötös erősségű hurrikán közelít a Karib-szigetek felé, írja a BBC. Az Irma névre keresztelt hurrikánban már mértek 295 km/h-s sebességű széllökéseket is, a hatóságok katasztrofális következményeket jósolnak, ha eléri a partokat. Az előrejelzések szerint előbb a Leeward-szigeteken csaphat le, majd Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság következhet. Florida állam kormányzója már hétfőn este szükség állapotot hirdetett ki a hurrikán miatt. 

photo_camera Fotó: LIONEL CHAMOISEAU/AFP

Az amerikai hurrikánközpont szerint óriási esővel érkezik majd az államba Irma, ami akár hat-hét méteres hullámokat is korbácsolhat a tengerben. Floridában már több ezer embert evakuáltak a part menti területekről. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.