Gyurcsány szerint amit az MSZP csinál, az "út az öngyilkosság felé"

POLITIKA
2017 szeptember 15., 17:07
comments 232

Nem zárja ki, hogy egyéniben is induljon a jövő évi országgyűlési választásokon, de ragaszkodik ahhoz, hogy a DK vezető politikusai szerepeljenek egy közös ellenzéki országos listán, jelentette ki Gyurcsány Ferenc pénteki háttérbeszélgetésén. Az MTI beszámolója szerint a Demokratikus Koalíció elnök úgy látja, hogy a "napnál világosabb", hogy ellenzéki  együttműködés nélkül nincs siker. Gyurcsány reméli, hogy  MSZP előbb-utóbb megérti, hogy amit most csinálnak, 

az "út az öngyilkosság felé". 

Az összefogásról még nem született megállapodás, közölte Gyurcsány, de a "demokratikus ellenzéki pártok" vezetői között "rendkívül intenzív és jó hangulatú konzultáció zajlik". Az összefogás utolsó lehetséges időpontjának "a választás előtti utolsó éjszakát" nevezte, de hangsúlyozta, hogy politikai szempontból minden nap veszteséget jelent számukra. 

A beszélgetésen résztvevő Molnár Csaba a DK kampányáról elmondta:

  • a szeptemberben indított hadjáratot október végéig folytatják.
  • "Ez a párt történetének legnagyobb politikai és anyagi erőfeszítést jelentő kampánya, amibe több erőt és energiát fektetnek, mint az EP-választásba."
  • "Hatezer aktivistájuk 390 településen jelenik meg, a párt vezetése pedig országjárásra indul." 
  • Kiemelte: Gyurcsány Ferenc, Oláh Lajos, Niedermüller Péter és ő is egymillió forint feletti hitellel és adománnyal járul hozzá a kampányhoz."
  • "Nem alkalmaznak ismert a kampánytanácsadót, négy-öt magyar céggel állnak kapcsolatban." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.