A South Park irtó viccesen szívatta meg azokat a nézőit, akik az Amazon hangvezérelt otthoni asszisztensét használják

MŰVÉSZET
2017 szeptember 16., 15:36
comments 88
  • Ha úgy nézzük, a South Park alkotói az egyre népszerűbb, hang által vezérelt otthoni robotszolgák egyik valós biztonsági résére hívták fel a figyelmet az animációs sorozat legutóbbi epizódjában. 
  • Ha így nézzük, a South Park szenyó alkotói jól megszívatták a nézőiket heccből.

link Forrás

A széria legfrissebb részében Eric Cartman egy jelenetben a saját Amazon Echojának adott utasításokat. Csakhogy ez egyben azt is jelentette, hogy mindazon nézők saját otthoni, hanggal irányítható szerkezetének is utasításokat adott, akik bekapcsolva tartották azt a tévével/számítógéppel egy szobában. A piszkos szájú kisfiú például egy herezacskót is hozzáíratott Alexa bevásárlólistájához és átállította reggel hétre az ébresztést. 

Bár a dolog ezúttal csak simán vicces volt, a hangvezérelt, bevásárlólistákat is összerakó szerkezeteket elvileg rosszindulatból vagy anyagi érdekből is meg lehet hekkelni dumálással, bár meglepne, ha Matt Stone-ékat közsszolgálati hevület vezette volna a jelenség bemutatásakor.

(via Techcrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.