A pszichológiához is értő fejlesztőket keres az Apple, mert sokan túl komoly kérdéseket tesznek fel Sirinek

tech
2017 szeptember 17., 04:59
comments 138

A héten vált híressé egy áprilisi álláshirdetés, melyben szoftverfejlesztő mérnököket keresett az Apple, akik értenek a pszichológiához és a tanácsadáshoz.

A magyarázat az, hogy egyre többször fordul elő, hogy az Apple digitális személyi asszisztense, a Siri súlyos, egzisztenciális kérdéseket kap a felhasználóktól. Bármennyire is bizarrul hangzik ez elsőre, valójában annyira nem meglepő: a Siri pont arra lett kifejlesztve, hogy mindig elérhető legyen a felhasználók számára, kezdve egy egyszerű útvonaltervezéstől egy moziműsor kinézéséig. De ha a felhasználók elkezdenek hozzászokni, hogy minden kérdésükkel a Sirihez forduljanak, akkor idővel nem állnak le a mélyebb kérdések felmerülésekor sem.

Az Apple hirdetése is úgy fogalmazott, hogy az emberek mindenféle ügyben fordulnak a Sirihez, van, amikor nem is konkrét kérdéssel, csak mondjuk mert tanácstalanok vagy nagyon stresszes napjuk volt. És vannak, akik vészhelyzetben, valami életüket felforgató váratlan esemény miatt kezdik el kérdezni Sirit.

Az Apple ezért olyan mérnököket keresett, akik képesek összetett kódokat alkotni, értenek az algoritmusokhoz, de mellé értenek a pszichológiához. A hirdetés azt ígéri, hogy a leendő alkalmazott részese lehet az ember és gép közötti kapcsolatok forradalmának. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.