Órákon át lőtték egymást a szomáliai hadsereg és a rendőrség tagjai

külföld
2017 szeptember 17., 06:57
comments 26

Kilenc ember veszítette életét szombaton azokban az összecsapásokban, melyek a katonaság és a titkosszolgálatok által támogatott rendőrség között zajlottak Szomália fővárosában.

Egy rendőrtiszt, Abdullahi Hussein szerint az történhetett, hogy egy téves riasztás miatt a hadsereg tagjait egy milícia tagjainak hitték. A rajtaütésben egy civil veszítette életét. „Balesetek előfordulnak” – mondta még el Hussein.

Egy katonatiszt, Nur Osman elmondása szerint órákon át tartott a tűzpárbaj szombaton, amiben két katona és az egyik tiszt felesége halt meg az ő oldalukról. A rendőrség egy olyan területet támadott meg, ahol a katonák családjai élnek. Szerinte nem tévedésről van szó, hanem a biztonsági erők el akarták űzni őket a területről.

Szomália egyes részein 1991 óta gyakorlatilag állandó polgárháború zajlik. Hadurak akkor puccsolták meg az ország diktátorát, majd rövid időn belül egymás ellen fordultak. Az ország kormányát ugyan támogatja az ENSZ, de tényleges erejük nagyon kevés, ráadásul egyre nagyobb hatalomra tesz szert az al Shabaab iszlamista terrorcsoport. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.