A honvédelmi miniszter szerint az EU „spirituális válságban szenved”

2017 szeptember 18., hétfő 19:41
186

Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 esti műsorában arról magyarázott, hogy a „Soros-terv” nagyon rossz terv, és sok kárt okozhat az emberiségnek, de ezt sokan nem látják, illetve nem akarják látni.

A honvédelmi miniszter szerint Brüsszelben képmutatás folyik: tudják, hogy mi történik, de nem mondják meg az igazságot sem a bevándorlóknak, sem az európai polgároknak. Kicsit kimerészkedve a komfortzónájából azt mondta:

az Európai Unió többek között „spirituális válságban szenved”, de erre nem a bevándorlók jelentik a megoldást.

Simicskó István honvédelmi miniszter egy Winchester puskát tart a kezében az elöltöltõ-fegyveres sportlövő-vb-t népszerűsítő bemutatón, a Tatárszentgyörgynél lévő sarlóspusztai lőtéren 2016. július 21-én. Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Azt mondta, azt elfogadják, ha valakik úgy döntenek, be akarnak hozni bevándorlókat, de ezt Magyarországnak ne tegyék kötelezővé, majd a közép-európai emberek és népek döntik el, hogy akarnak-e bevándorlókat.

Simicskó István beszélt arról is, hogy Magyarország elsőként sorakozott fel a „frontvonalon”, és hatékony válaszokat adott a tömeges illegális migrációra: a műszaki, jogi határzár mellett katonai, rendvédelmi együttműködéssel is védik a magyar és a schengeni határokat.

A miniszter szerint a tömeges migrációs helyzet kezelésében Közép-Európa példát mutat Nyugat-Európának, Brüsszelnek: a múlt héten Ausztriában a Közép-európai Védelmi Együttműködés keretében osztrák, magyar és cseh katonák tartottak nemzetközi határvédelmi gyakorlatot, amin olyan, az illegális migrációhoz kötődő helyzetet szimuláltak, amiben előbb kisebb hullámban, majd tömegesen érkeznek és egyre agresszívabban lépnek fel a migránsok, úgy, mint például a röszkei zavargásnál.

Simicskó István közölte, hogy az osztrák védelmi miniszterrel nagyon jó az együttműködés, osztrák katonák most is segítik Magyarországi déli határainak védelmét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt