18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Semjén Zsolt gondolatai a migrációról: „Ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük”

2017 szeptember 21., csütörtök 20:15

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a legnagyobb probléma a migrációval, hogy „ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük”. A KDNP elnöke csütörtökön egy váci fórumon osztotta meg a gondolatait a témában. Hozzátette azt is, hogy „senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni”.

Semjén a Magyar Magyarországot! Európai Európát! nevű rendezvényen azt fejtegette, hogy szerinte a keresztény hagyományokat és a nemzettudatot támadó, valamint a gender-ideológiát és az ahhoz hasonló „devianciákat” kényszerítő liberalizmus teremtett olyan vákuumot Európában, amelyben az iszlám és a migráció úgy haladhat előre, mint kés a vajban.

A miniszterelnök helyettese úgy látja, hogy európai társadalmakba nemhogy asszimilálódni, de még csak integrálódni sem tudó migránsok tömegei egyfajta folyamatos, lokális polgárháborús helyzetet alakíthatnak ki. Majd arra jutott, hogy „ahol muzulmánok vannak, ott előbb-utóbb a sáríát be kell vezetni”.

Semjén Zsolt aláhúzta, amíg Brüsszel az önvédelmi reflexek megbénításán dolgozik, addig a magyar kormány a józan ész talaján áll és a nemzeti önvédelem gondolata foglalkoztatja, az idő pedig Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány politikáját igazolja majd.

Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP pártszövetség új helyi választókerületi elnöke nyitóbeszédében szintén a bevándorlást nevezte a leginkább sorsfordítóbb kérdésnek, amelyben szerinte minden választó lát veszélyt, majd nagyon sokat beszélt Soros Györgyről. 

A fórumbeszélgetés másik sztárvendége, Bayer Zsolt  volt, aki azon háborgott, hogy a török származású, integrációért felelős német miniszter azt mondta, nem létezik német kultúra. Úgy érzi, ez is azt mutatja, hogy kihunyni látszik Nyugat-Európa két legfontosabb alapösztöne, az önfenntartás és az önvédelem. Bayer Zsolt szerint ennek hátterében az áll, hogy a Nyugat-európai társadalmak „jó dolgukban azt se tudják, mit csináljanak”.

Bayer Zsolt a választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy az ellenzék „lánglelkű bohócai" a következő fél évben mindenképpen forradalmat akarnak csinálni”, a kormánypártok támogatóinak ezért meg kell őrizniük türelmüket.

Semjén Zsolt szintén úgy érzi, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni. Ennek hátterében szerinte az áll, hogy az MSZP esetében a párt léte, míg a Jobbiknál Vona Gábor pártelnöksége a választás valódi tétje, és ez mindkét esetben „kétségbeesett agressziót” szül.

A miniszterelnök-helyettes beszélt arról is, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség a magyar történelem „legsikeresebb politikai konstrukciója”, amit az is mutat, hogy több mint tíz éve rendelkeznek az abszolút többség feletti támogatottsággal.

Kiemelte, még az ellenzék szimpatizánsai sem gondolják úgy, hogy Orbán Viktornál bárki is alkalmasabb lenne a kormányzásra, ugyanakkor szerinte a kormánypárti szavazók akkor követnék el a legnagyobb hibát ha ennek tudatában hátradőlnének, választási távolmaradásukkal ugyanis a most biztosnak látszó győzelmük is veszélybe kerülhet.

Harrach Péter, a Fidesz-KDNP volt választókerületi elnöke ezek után már csak egy rövid felszólalást tartott. Azt mondta, Magyarország fejlődik és jó állapotban van, a jelenlegi fórum pedig azt mutatja, hogy a választási kampány, ha nem is hivatalosan, de megkezdődött. (MTI)