Theresa May: Szükség lesz egy átmeneti időszakra a Brexit után

külföld
2017 szeptember 22., 12:36
comments 121

Biztos, hogy nem lesz zökkenőmentes az Egyesült Királyság és az Európai Unió szakítása, mondta Theresa May pénteken Firenzében. Szerinte a Brexit után szükség lesz egy átmeneti időszakra, mikor a két fél továbbra is hozzáférne a jelenlegi feltételekkel egymás piacaihoz, de az abban az időszakban újonnan Nagy-Britanniába érkező EU-munkavállalók számára létre kell hozni egy regisztrációs rendszert. Arról, hogy mennyi ideig tartana az átmeneti időszak, May azt mondta, hogy "azt annak kell majd meghatároznia, hogy az új feltételrendszer meghonosítása mennyi időt vesz igénybe." Reálisan szerint két éves időtartamról lehet szó.

AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS

A brit miniszterelnök hangsúlyozta: szeretné, és elsődleges feladatának tekinti, hogy

"a Nagy-Britanniában élő több mint 3 millió külföldi EU-polgár ugyanolyan feltételekkel maradhasson az országban a Brexit után is, mint eddig."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.