A sportért felelős államtitkár szerint a tesitanárok a magyar iskolások első példaképei

Kozármislenyben rendezi hétvégén a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete szakmai konferenciáját, a megnyitón a sportért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet. Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy 

"a tanári pálya nem foglalkozás, hanem hivatás, hiszen testnevelő tanárként Önök azon munkálkodnak nap, mint nap, hogy a fiataloknak átadják a sport által közvetített értékeket: megtanítsák, hogy a sport megköveteli az önfegyelmet, a higgadtságot, az odafigyelést, így hatással van a jellem, az értelem, és a lelkiismeret alakulására, fejlődésére."

A minisztérium közleménye szerint az államtiktár

"méltatta a testnevelő tanárok felelősségteljes munkáját, emlékeztetve, hogy ők azok, akik először ismertetik meg gyermekeinket a sport, a mozgás élményével, illetve első példaképként az ő feladatuk, hogy a gyermekek, a fiatalok technikai, taktikai és erőnléti felkészítésén túl, személyiségük tudatos formálásában is részt vegyenek. A testnevelők nem pusztán egy gyermek, egy osztály, de a jövő generációjának testi-lelki nevelésért dolgoznak." 

A kétnapos szakmai rendezvény amúgy olyan kérdéseket jár körbe többek közt, mint 

  • az iskolai testnevelés jövője, 
  • a küzdősportok, illetve a gyógytestnevelés helye a köznevelésben, 
  • a sport, az élményalapú nevelés és a testnevelés összefüggései, 
  • valamint szó lesz a testnevelő tanárképzés aktuális kihívásairól is.

(MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.