Orbán Viktor valamilyen kapcsolatot szeretne Vietnammal

külföld
2017 szeptember 25., 06:28
comments 169

"Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Hanoiban, Vietnam fővárosában a vietnami miniszterelnökkel, Nguyen Xuan Phuc-kal folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatóján. A jelek szerint a kapcsolat különlegessége abból áll, hogy a vietnami bevándorlók nem migránsok, nem gazdasági bevándorlók, hanem "becsületes és szorgalmas családokból álló többezres kolónia".

Orbán azt is bejelentette, hogy a világ minden lehetséges dolga közül Magyarország pont kórházat fog építeni Vietnamban. Magyarország korábban a demokratikus átmenetben szerzett tapasztalatait exportálta legszívesebben a térségne, de úgy látszik, hogy abból már nincs készleten.

Orbán Viktor továbbá arról is beszámolt, hogy a jövőben évente száz helyett kétszáz vietnami diák tanulhat majd ösztöndíjjal Magyarországon, ez pedig szerinte "biztosítja" a két ország jövőbeni kapcsolatait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt