Orbán Viktor valamilyen kapcsolatot szeretne Vietnammal

"Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Hanoiban, Vietnam fővárosában a vietnami miniszterelnökkel, Nguyen Xuan Phuc-kal folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatóján. A jelek szerint a kapcsolat különlegessége abból áll, hogy a vietnami bevándorlók nem migránsok, nem gazdasági bevándorlók, hanem "becsületes és szorgalmas családokból álló többezres kolónia".

Orbán azt is bejelentette, hogy a világ minden lehetséges dolga közül Magyarország pont kórházat fog építeni Vietnamban. Magyarország korábban a demokratikus átmenetben szerzett tapasztalatait exportálta legszívesebben a térségne, de úgy látszik, hogy abból már nincs készleten.

Orbán Viktor továbbá arról is beszámolt, hogy a jövőben évente száz helyett kétszáz vietnami diák tanulhat majd ösztöndíjjal Magyarországon, ez pedig szerinte "biztosítja" a két ország jövőbeni kapcsolatait.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.