A belga kormány tagjai jogi eszközökkel tiltanák le a sugardaddy-kereső randioldal hirdetéseit

bűnügy
2017 szeptember 26., 10:34
comments 266

Belga miniszterek jogi lépéseket indítanak, hogy megakadályozzák egy fiatal lányokat és gazdag férfiakat összekötő weboldal az ország egyetemeinek közelében hirdethessen. 

A Richmeetbeautiful magát olyan randioldalnak írja le, ahol sugar daddyk találkozhatnak sugar babykkel, és a szolgáltatás plakátjai az utóbbi napokban bukkantak fel brüsszeli egyetemek környékén. A kampányszöveg úgy fogalmaz, hogy "Javíts az életminőségeden, legyen egy sugardaddyd."

A plakátok mögött egy norvég vállalat áll, amelyik már sikerrel vezette be ezt az "üzleti modellt" a skandináv országokban, és most a belga piacra hajtanak, 2018 végéig 300 ezer regisztrációt szeretnének. 

A szolgáltatás megérkezését viszont nem fogadták örömmel a belga kormány tagjai, akik szerint az oldal prostitúcióra bátorítja a nőket és csak kihasználja a diáklányok bizonytalan anyagi helyzetét. 

Isabelle Simonis nőügyi miniszter és Jean-Claude Marcourt oktatási miniszter be is jelentették, hogy eljárást kezdeményeznek a vállalat ellen, mivel szerintük az oldal bátorítja a prostitúciót. A céljuk az, hogy a vállalat ne hirdethessen közterületeken. 

Simonis szerint amellett, hogy ez az oldal arra bátorítja a fiatal lányokat, hogy adják el a testüket, ráadásul erősíti a férfiak dominanciáját a férfi-női kapcsolatokban. A miniszter szerint itt az ideje, hogy ellentmondást nem tűrően lépjenek fel, egyrészt felvilágosítva az embereket, másrészt viszont minden létező jogi eszközzel élve. 

A honlap ügyvezetője, Sigurd Vedal visszautasította, hogy bármi közük lenne a prostitúcióhoz, és arra utalt, hogy a pénz mindig is szerepet játszott a romantikus kapcsolatokban. Szerinte nem feladatuk, hogy felügyeljék, emberek hogyan szervezik meg a kapcsolataikat. Vedal azt is elmondta, hogy a honlapon semmiféle formális kerítést nem tűrnek el, de azt elismerte, hogy nem tudják kezelni, mi történik az offline világban, a honlapon túl. 

Hasonló szolgáltatás Magyarországon is elindult nemrég, a Weiler Péter által életre hívott honlap mögött Hernádi Zsolt is felbukkant EU-s alapokat kezelő befektetőként, amit állítólag az EU-s ellenőrök nem is néztek nagy örömmel. Arról nem tudni, hogy a keresztény-konzervatív magyar kormány bármiféle aggályt megfogalmazott volna a projekttel kapcsolatban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.