Kiszúrták a panziótulajdonos autójának kerekeit, akinél esetleg menekültek pihentek volna egy tolnai faluban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A menekülteknek segítő civil szervezet, a Migration Aid azt vette a fejébe, hogy a Magyarországon legálisan tartózkodó, oltalmazott státuszt megkapó menedékkérők közül pár családot elvisznek pihenni kicsit. 

Ezt az ötletet eddig az összes felmerült település rosszul fogadta. Esztergályhorvátiban például azzal érveltek a helyiek, hogy tele a falu nyomorult szegény emberekkel, akik nem tudnak kifizetni semmit.

Azóta is Tolna megyében lévő Őcsény is felmerült helyszínként, hogy esetleg ott lehetne kivenni a panzióban pár szobát egy-két családnak. De a terv felháborodást váltott ki a helyiek körében, hétfőn falugyűlést is tartottak. Erről jelent meg beszámoló a Migration Aid oldalán

A falunap egyetlen témája a menekültek érkezése volt, és a beszámoló szerint a panzió tulajdonosát többek között azzal fenyegették, hogy takarodjon onnan, vagy felgyújtják a házát. 

A falu polgármestere, Fülöp János elmondta, hogy még soha nem voltak ennyien falunapon. Végig kérte a józan, higgadt beszédet a helyiektől, de a jelenlévők harmada erre semmiféle hajlandóságot nem mutatott. Voltak pedig, akik érthető és normális kérdésekkel érkeztek volna, de a bekiabálások miatt érdemi beszélgetésre nem volt lehetőség. Pedig a helyszínen a Migration Aid képviselője szívesen válaszolt volna a felmerült kérdésekre, de inkább csak olyan vélemények repkedtek, hogy a törökök is úgy foglalták el Budát, hogy szépen lassan beszivárogtak vagy hogy ott van szemben az iskolával a panzió, hogyan védik majd meg a lányaikat. 

A polgármester végül azzal zárt, hogy a panzió legálisan működik, szabadon fogadhat vendégeket, de a helyiek polgári engedetlenséggel akár meg is akadályozhatják, hogy bárki bejusson oda. Csak a rendőri intézkedés miatt vigyenek magukkal személyit. Azóta a Migration Aid frissítette a posztot, mely szerint kedd reggelre a panzió tulajdonosának kocsiját megrongálták, kiszúrták a kerekeit. 

A Migration Aid-et képviselő Siewert András a rendezvény végén nyilatkozott is egy helyi tévének: 

“A jelenlegi közhangulatot ismerve nagyjából erre lehetett számítani. Amit sajnálok, hogy a helyiek az esélyt sem adják meg a menekülteknek. Nem mondják azt, hogy oké, jöjjön ide egy család megszállni pár napra és nézzük meg mi történik. Lesz-e egyáltalán bármiféle probléma. Legfeljebb ott áll majd egy rendőrautó a panzió előtt mindenki nyugalma, biztonságérzete érdekében. A félelmeket megértem, hiszen pont ez volt a célja az elmúlt két év kormánypropagandájának, hogy a magyarok féljenek.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.