Sikerrel tesztelték a pilóta nélküli repülő taxit Dubaj légterében

közlekedés
2017 szeptember 26., 05:20
comments 30

Jól sikerült tesztrepülést hajtott végre hétfőn az apró légijármű, amivel Dubaj vezetése alapjaiban alakítaná át a város taxizási szokásait. A helikopteren nem utaztak még utasok, üresen tette meg a kísérleti távot. 

A dubaji közlekedési hatóság egy sor szabályt előírt az üzemeltetőknek, van például beépített biztonsági ernyő, és kilenc, egymástól független akkumulátor is a gépben. A járművet a német Volocopter gyártja, és összesen 30 percet tud repülni 100 kilométer/órás sebességgel, azaz pont városi távok megtételére ideális. 

link Forrás

A közlekedési hatóság tervei szerint a mini koptertaxi a város tömegközlekedési rendszerébe illeszkedik majd, az utazni vágyók egy applikáció segítségével rendelhetik majd meg a pilóta nélküli járművet. 

Igaz, nem nagyon hamar, a hatóságok öt évnyi tesztelést terveznek, mielőtt teljesen bevezetnék a járművet a helyi légtérbe. Nem ez az egyetlen légitaxi, aminek bevezetésén gondolkodnak Dubajban, egy kínai modellt is tesztelnek, és korábban lehetett arról is hallani, hogy az Uber is tervez valamit a város egén. (PHYS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.