A Burger King Oroszország betiltatná az Azt, mert szerinte a McDonald's-ot reklámozza

Tbg
gazdaság
2017 szeptember 27., 14:04
comments 25

A Burger King oroszországi leánycége a helyi versenyhivatalhoz (FAS) fordult, mert szerinte a Stephen King könyvéből készült, és elképesztő kasszasikereket hozó Az (It) a nagy riválist, a McDonald's-ot reklámozza.

A FAS befogadta a Burger King panaszát, és dolgoznak az ügyön, bár az erről döntő bizottság még nem látta a filmet. A FAS szóvivője elmondta, nem a történetet fogják vizsgálni, hanem hogy a bohóc figurája, a lufik és az egyéb, Donald McDonaldra hasonlító elemek, tekinthetők-e reklámnak, termékelhelyezésnek.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik az ügy!

Az biztos, hogy az Az iszonyatos pénzt hozott a készítőknek, de arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a McDonald's forgalma nőtt volna. (FoxNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.