Ezernegyvenhat nap keresés után is felfoghatatlannak tartja a maláj gép eltűnését a vizsgálóbizottság

2017 október 3., kedd 4:22
99

Az ausztrál vizsgálóbizottság bemutatta a Malaysia Airlines MH370-es járatának 2014-es eltűnésével kapcsolatos végső jelentését, amiben annyira jutottak, hogy a szerencsétlenség okai addig nem állapíthatóak meg, amíg meg nem találják a repülőgép roncsait.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le. A repüléstörtének egyik legnagyobb misztériumaként tartják nyilván az esetet.

Szinte felfoghatatlan és társadalmilag bizonyosan elfogadhatatlan a modern repülés korszakában ... , hogy egy nagy utasszállító eltűnjön és a világ ne tudjon róla, mi történt a repülőgéppel, valamint utasaival” - közölte az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB)  .

A gép utáni kutatást 1046 nap után, idén januárban függesztették fel. A víz alatti keresés, amelyet Ausztrália vezetett, közel 200 millió ausztrál dollárt (41,5 milliárd forint) emésztetett fel. 

Malajzia ugyanakkor augusztusban közölte, hogy ajánlatot kapott a kutatómunka folytatására az Ocean Infinity nevű magáncégtől, amely a tengerfenéki keresésre szakosodott. (Guardian/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt