Bíróság elé állították a tinit, aki bejutott a CIA és az FBI fejeseinek gépébe

bűnügy
2017 október 06., 17:35
comments 64

15 évesen, saját otthoni gépéről hackelte meg a CIA igazgatójának, és az FBI igazgatóhelyettesének gépét is 2015-ben az a leicestershire-i fiú, akit most állítottak bíróság elé.

A most 18 éves Kane Gamble több mint 8 hónapon át válogatta össze célpontjainak listáját, melyen rajta volt többek között az USA belbiztonsági minisztere és Barack Obama Nemzeti Hírszerzésének igazgatója is.

A végül 2016 februárjában letartóztatott fiút rengeteg bűncselekménnyel vádolják, többek között azzal, hogy megpróbált bejutni az Amerikai Igazságügyi Minisztérium belső rendszerébe is.

Az ügyvédje szerint autizmussal élő tinédzsert a bíró a végső ítélethirdetésig feltételesen szabad lábra helyezte, mert szerinte ez egy rendkívül nyomasztó ügy, amely rengeteg kérdést vet fel. A fiú használhatja a számítógépét és a telefonját is, de az ügyvédje szerint éppen ez mutatja, hogy jó útra tért, mert az elmúlt két évben nem követett el bűncselekményeket. (Telegraph)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.