Habemus holland kormány!

külföld
2017 október 10., 08:33
comments 71

Hivatalosan is jóváhagyták a koalíciós megállapodást a szövetségre lépő pártok kedden Hollandiában, hosszú hónapok után megnyitva az utat ezzel a jobboldali-liberális kormány létrehozása előtt - közölte a De Telegraaf című helyi napilap.

Frank Rijkaard köpi le Rudi Völlert az 1990-es világbajnokság holland-német nyolcaddöntőjében.
photo_camera Frank Rijkaard köpi le Rudi Völlert az 1990-es világbajnokság holland-német nyolcaddöntőjében. Fotó: MARTINA HELLMANN/dpa Picture-Alliance/AFP

Az egyezség részleteit még kedden ismertetni fogják; az új kormányt pedig, amelynek mottója a "Jövőbe vetett bizalom", várhatóan az elkövetkező hetekben mutatják majd be - közölte Gerrit Zalm, a koalíciós tárgyalások vezetője.

Az alakuló kabinetben a március 15-i választásokon győztes, liberális konzervatív Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) mellett a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a liberális D66 és a Keresztény Unió (CU) vesz részt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.