Az Apple már vizsgálja, miért púposodik néhány új Iphone akkuja

TECH
2017 október 12., 10:40
comments 226
Dagadó akkumulátor egy Iphone 8s-ben
photo_camera Dagadó akkumulátor egy Iphone 8s-ben Fotó: まごころ / Twitter

2016, de talán az évszázad legnagyobb technológiai felsülése a Samsungé volt, aminek a frissen kihozott Note phabletjei az akkumulátor meghibásodása miatt annyira gyúlékonynak bizonyultak, hogy a cég idővel a típus központi kinyírására kényszerült. A készülék használata annyira veszélyes volt, hogy egy szoftverfrissítéssel használhatatlanná tették azokat, amiket használóik nem adtak vissza vagy cseréltek le.

Most az Apple egyik új készülékéről, az Iphone 8s akkujáról érkeznek egyre aggasztóbb hírek. A Verge szerint az első károsult egy tajvani asszony volt, akinek a töltőre dugott készülékében dagadt meg annyira az akku, hogy lefeszítette a fedőlapot a készülékről. Azóta egyre több hasonló esetről érkezett beszámoló, köztük olyan készülékekről is, amik már a dobozból felpúposodva-szétesve kerültek elő.

A hibát elismerő Apple két dologban reménykedhet:

egyelőre még egy új Iphone se gyulladt ki vagy robbant fel - a Samsung világrengető kudarcában azért nagy szerepe volt, hogy a készülékeiket biztonsági okokból letiltották a repülőkről, és maga a cég volt kénytelen arra figyelmeztetni a vásárlóit, hogy semmilyen körülmények között ne tartsák azt a fejükhöz;

egyelőre még csak legfeljebb tucatnyi meghibásodott készülékről érkezett jelentés, miközben már több milliót értékesítettek.

link Forrás

Amiatt viszont aggódhatnak, hogy egyelőre nem tudni, mi lehetett a közös a meghibásodott készülékekben, és hogy egyáltalán miért dagad fel az akku, aminek semmilyen körülmények között nem szabadna. "A dagadás rendkívül szokatlan jelenség egy vadiúj akkunál, és arra utal, hogy valami alapvető hiba van velük" - nyilatkozta a Verge-nek Sam Jaffe, a Cairn Energy Research Advisors ügyvezető igazgatója. Az akkupiaci elemző szerint a lítium-ionos technológia elérte a határait, ő attól tart, hogy a gyártók a kapacitás növelése érdekében kockázatosabb termékdizájnokkal kísérleteznek. De a konkrét esetekre vonatkozó ismeretek híján az Apple feldagadó telefonjairól nem kívánt határozott állást foglalni. "Akár véletlenszerű esemény is lehet" - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.