Kormánykritikus hangok miatt rúgta fel a két évtizedes együttműködést Mészáros Lőrinc kiadója

POLITIKA
2017 október 16., 05:17
comments 45

A Mediaworksön keresztül Mészáros Lőrinchez tartozó Pannon Lapok Társasága egy nappal a megjelenés előtt közölte a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, hogy vége az együttműködésnek, a szervezet kiadványát nem jelentetik meg. A 24.hu úgy tudja, hogy a két évtizedre visszanyúló közös munkát indoklás nélkül mondta fel a kiadó, de vélhetőleg azt az iparkamara kormánykritikus cikkei okozták. A négyoldalas melléklet, amit az iparkamara munkatársai írtak, de a PLT tördelt és szerkesztett, a Fejér Megyei Hírlapban jelent volna meg október 11-én. Radetzky Jenő, az iparkamara elnöke a 24.hu-nak elmondta, hogy

a főszerkesztővel, és a PLT ügyvezetőjével, Kázmér Judittal is régóta kapcsolatban van, azok mégsem közölték vele személyesen az együttműködés végét, és valódi indokát.

Korábban a mellékletben több kormánykritikus közgazdásszal is készült interjú. Szerepelt többek közt Chikán Attila és Bod Péter Ákos is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.