Kunhalmi: Orbán nyakán ott van a guillotine, ha nem Polt Péter vezetné az ügyészséget, akkor neki és a családjának is lenne mitől félnie

A 24.hu-nak adott gigantikus interjút Kunhalmi Ágnes, három állítást szemlézünk.

1. Botkáról

Nem tudja, hogy miért lépett vissza a párt miniszterelnök-jelöltje, Kunhalmi szerint az Új igazságosság programja ma is érvényes. Botka László visszalépése után 

"a párt megrázta magát, és megyünk tovább."

"Az MSZP nagy rutinnal rendelkezik válsághelyzetek kezelésében."

2. A választásról

"El tudjuk hozni a körzetek többségét," jelentette ki magabiztosan Kunhalmi. Szerinte nem is az eredmény a kérdés, hanem az, hogy 

"mi történik a választások után. Csinálunk-e igazságos adórendszert, ahol nem a szegények fizetik a gazdagok gyarapodását? Elszámoltatjuk-e a fideszes tolvajokat?"

3. Orbánról

Semmi más, csak az érdekli kormányfőt, hogy megmeneküljön az igazságszolgáltatás elől, állítja Kunhalmi. 

"Ott van a guillotine a nyakán. Ha nem Polt Péter vezetné az ügyészséget, akkor neki és a családjának is lenne mitől félnie,"

tette hozzá. Ígéri, ha "felhatalmazást kapunk, felszabadítjuk az ügyészséget és az igazságszolgáltatást a politikai befolyás alól. Ha az ügyészség valóban független lenne, nem úsznák meg a korrupt fideszesek sem."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.