A francia kormányszóvivőt is célba vették a szélsőjobbos terroristák

A francia rendőrség letartóztatott tíz szélsőjobboldali aktivistát, akik terrortámadásokra készülhettek. A gyanúsítottak 17 és 25 év közöttiek, a szélsőjobboldali csoport vezetője pedig az a a 21 éves Logan Alexandre Nisin lehetett, akit június 28-án vették őrizetbe Taracon településen. Ő közösségi oldalakon a norvég tömeggyilkost, Breiviket dicsőítette, és azzal fenyegetőzött, hogy migránsokat és dzsihadistákat fog megtámadni. Nisin korábban az Action Francaise nevű királypárti szélsőséges szervezet tagja volt, amely a dél-franciaországi Marseille és Aix-en-Provence környékén szervezett provokatív akciókat. 

A gyanúsítottaknak a rendőrségi források szerint több célpontja is volt: politikusok, mecsetek, migránsok, de jelenleg nehéz megállapítani, hogy mennyire voltak előrehaladott állapotban ezek a merénylettervek. A listájukon volt a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon, és Christophe Castaner kormányszóvivő is. (Telegraph/MTI)

Szőke Dániel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.