A francia kormányszóvivőt is célba vették a szélsőjobbos terroristák

A francia rendőrség letartóztatott tíz szélsőjobboldali aktivistát, akik terrortámadásokra készülhettek. A gyanúsítottak 17 és 25 év közöttiek, a szélsőjobboldali csoport vezetője pedig az a a 21 éves Logan Alexandre Nisin lehetett, akit június 28-án vették őrizetbe Taracon településen. Ő közösségi oldalakon a norvég tömeggyilkost, Breiviket dicsőítette, és azzal fenyegetőzött, hogy migránsokat és dzsihadistákat fog megtámadni. Nisin korábban az Action Francaise nevű királypárti szélsőséges szervezet tagja volt, amely a dél-franciaországi Marseille és Aix-en-Provence környékén szervezett provokatív akciókat. 

A gyanúsítottaknak a rendőrségi források szerint több célpontja is volt: politikusok, mecsetek, migránsok, de jelenleg nehéz megállapítani, hogy mennyire voltak előrehaladott állapotban ezek a merénylettervek. A listájukon volt a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon, és Christophe Castaner kormányszóvivő is. (Telegraph/MTI)

Szőke Dániel

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.