Tiltakozik Nemeshodos képviselő-testülete a Horthy-szobor

A felvidéki Nemeshodoson állíthatják fel Horthy Miklós első szlovákiai szobrát, derült ki múlt héten. A falu református közössége találta ki, hogy a gyülekezet telkén állítanak emléket a kormányzó halálának hatvanadik évfordulóján. A terv miatt több civilszervezet, hitközség, és a falu polgármestere is felháborodott. A Paraméter.sk beszámolója szerint Nemeshodos képviselő-testülete hétfőn memorandumot fogadott el. Ebben elhatárolódnak és tiltakoznak, kijelentik, hogy 

„Nemeshodos község vendégszerető, de ezennel teljes mértékben elhatárolódunk minden olyan személytől, akik 2017. október 29-én Horthy Miklós mellszobrának avatására hozzánk látogatnak méltatni ezt a társadalmat megosztó történelmi személyiséget. Vannak nekünk saját hétköznapi hőseink, akiknek hálával tartozunk, őket kellene helyi szinten kiemelni, nem importálni olyan személyeket, akik megosztják helyi közösségünket és éket vernek a magyarság életébe.” 

A település vezetője, Balódi László elmondta, köszöni mindazoknak, akik tiltakoznak a szoborállítás ellen, köztük Fazekas László püspöknek és Fekete Vince főgondnoknak, akik múlt pénteken levélben szólították fel a  Nemeshodosi Gyülekezetet és Presbitériumát arra, 

„hogy korábbi döntésüket átértékelve Horthy Miklós szobrának felállítását ne valósítsák meg.” 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.