Szlovákiában akarnak szobrot állítani Horthynak

politika
2017 október 11., 02:47
comments 141

A felvidéki Nemeshodoson állíthatják fel a kormányzó első szlovákia szobrát. Bár a szobrot magánterületen, a helyi református templom kertjében állna, a település polgármestere nem tartja szerencsésnek a kezdeményezést néhány nappal a megyei választások előtt. 

Balódi László az Új Szónak azt mondta, hogy a szoborállítás jogi szempontból sincs rendben, mert az egyházközségnek meg kellett volna keresnie a községi hivatalt, mert ha a szobornak talapzatot akarnak állítani, azt kérvényezni kellett volna. A szoborról a következő önkormányzati ülésen is tárgyalni fognak.

link Forrás

Horthy Miklós mellszobrát Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság vezetője adományozta a református egyházközségnek. A társaság  Budapestről buszt is indít az október végi rendezvényre. Az október 29-i rendezvény előtti istentiszteleten a Hegedűs Loránt jobbikos lelkipásztor hirdeti az igét.

A Horthy Miklós Társaság már több Horthy-szobrot is avatott Magyarországon: Budapesten kettőt, és egyet legutóbb májusban, a Fejér megyei Kálózon egy kastély parkjában. Korábban a Fejér megyei Perkátán is akartak egy szobrot, de a helyiek felháborodása miatt az önkormányzat visszavonta az engedélyt. (ujszo.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.