A szexuális erőszak miatt elbocsátott dél-koreai rendőrök felét már vissza is vették

külföld
2017 október 21., 10:48
comments 69

A dél-koreai rendőrségtől az elmúlt években szexuális bűncselekmények miatt elbocsátott rendőrök fele visszatérhetett a testülethez - derült ki szombaton azokból az adatokból, amelyeket egy parlamenti képviselő kért ki.

Pak Nam Csun, a kormányzó Demokrata Párt képviselője az ország mind a 17 tartományának, illetve tartományi jogú városának a rendőrségétől kikérte az erre vonatkozó kimutatásokat, amelyekből kitűnt, hogy 2014 és 2016 között, három év alatt mintegy 148 rendőr ellen folytattak eljárást szexuális bűncselekmény miatt. Huszonhetet 2014-ben, ötvenet rá egy évre, míg tavaly hetvenegyet büntettek meg. A mintegy másfélszáz emberből 66-ot tettének súlyossága miatt elbocsátottak.

Ennek ellenére azóta 31-en visszatérhettek a dél-koreai rendőrség kötelékébe, miután a rájuk kiszabott büntetést a fellebbviteli fórumokon enyhítették.

A statisztikákat ismertetve Pak Nam Csun kijelentette, Dél-Koreában „változatlanul történnek rendőrök által elkövetett szexuális bűncselekmények, annak ellenére, hogy a rendőrfőnök többször is ígéretet tett arra, hogy véget vet ezeknek”. A kormánypárti képviselő ezért további mélyreható intézkedéseke sürgetett, hangsúlyozva, hogy megelőző oktatásban kell részesíteni az állományt, és mindemellett szigorú büntetéseket kell kiszabni. (MTI/Yonhap)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.