Telefonmegőrzőt nyitottak egy McDonald's-ban, hogy a vendégek végre beszélgessenek egymással

A különleges mobiltárolókat egyelőre egyetlen szingapúri kirendeltségében vetette be a gyorsétteremlánc. A cél az, hogy a leadott mobilok miatt a vendégek végre egymással beszélgessenek evés közben. 

A McDonald's azután állt bele a kampányba, hogy felmérést készítettek 302 szingapúri szülő részvételével, és azt találták, hogy 98 százalékuk akkor is nyomogatja a telefonját, amikor a családjával van, és több mint kétharmaduk étkezés közben is használja. A szülők többsége beszámolt arról is, hogy gyerekük sem tesz másképp. 

A kampány ugyan elsősorban családokat céloz, de bárki leadhatja a telefonját, aki úgy érzi, most inkább anélkül enne. 

Nem ez az első kísérlet mostanában arra, hogy éttermek telefonnélküli időt propagáljanak vendégeiknek: nemrég Franciaország déli részén fekvő kisváros éttermében tiltották le az asztalmelletti telefonhasználatot, annyira, hogy ha a pincérek rajtakapnak valakit, sípot fújnak és sárglapot is felmutathatnak. 

A McDonald's közleménye szerint egyelőre felmérik, hogyan fogadják az egyhelyszínes szingapúri kísérletet, és ez alapján döntenek majd arról, hogy kiterjesszék-e további éttermekbe. (CNN)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.