Orbán kijelentette: még maradna a politikai ringben

politika
2017 október 26., 04:30
comments 127

A Passauer Neue Presse című német lap csütörtöki számában jelent meg interjú a magyar miniszterelnökkel, csak a érdekesebb részeket szemlézzük. Európa jövőjével kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette: 

ő maga szeretne a politikai ringben maradni, és azt szeretné, hogy a Fidesz meghatározó erő és szilárd pillér maradjon a nem bevándorlóországok szövetségének csoportjában.

A csehországi választási eredményeket a magyar miniszterelnök pozitívan fogadta. Ismeri Babist, szerinte "kiválóan lehet vele együttműködni. Nekünk, magyaroknak fekszenek az ilyen vezetők," mondta. A magyar-német kapcsolat Orbán szerint 

"különleges és misztikus, egy kicsit az ésszerűségen túl is, van egy lelki minősége."

Nincs ok panaszra, mondta. Hangsúlyozta: évszázadok óta nem háborúztunk egymással, kölcsönösen támogattuk egymást, ha szükséges és lehetséges volt. Gyakran szövetkeztünk egymással, volt, hogy rossz, volt, hogy jó dolgokra. Most éppen egy jó dologért fogtunk össze: közösen akarjuk építeni Európát. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A német választáson különösen jól szereplő AfD-ről elmondta, hogy

"mi természetünknél fogva hűségesek vagyunk, és azok is maradunk, nem keresünk új szövetségeseket." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.