3,3 millió dolláros választási csomagot kínált az RT-nek a Twitter

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Testreszabott emojikat, promótált tweeteket és videókat kínált az RT-nek küldött hirdetési ajánlatában 2016 őszén a Twitter, derült ki azokból az iratokból, amit a Kreml globális propagandaadója péntek éjjel hozott nyilvánosságra, válaszul az Egyesült Államokban zajló vizsgálatokra.

Az amerikai hírszerzés a Kreml közvetlen befolyása alá tartozó televíziót is az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz eszközök köré sorolja, a csatorna online tevékenysége ezért lett kongresszusi vizsgálatok tárgya. A Twitter a Facebook hasonló beismerése után szeptemberben jelezte, hogy Oroszországhoz köthető csoportok célzott hirdetéseket vásároltak az oldalaikon. A héten pedig azt közölték, hogy belső vizsgálataik alapján felfüggesztik az RT hirdetéseit is.

Az RT által most nyilvánosságra hozott iratok szerint a Twitter salesesei 3,3 millió dolláros hirdetési ajánlatot adtak az RT-nek. A szabványnak tűnő ajánlatban promótált videókat és élő bejelentkezéseket, testreszabható cardokat, promótált fiókokat és tweeteket, testreszabható emojikat kínáltak.

Az RT szerint a Twitter eddigi kommunikációjában elfelejtette megemlíteni, hogy "gyakorlatilag az egész média pénzért hirdeti a hírfolyamát". (Via Guardian, RT)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.