3,3 millió dolláros választási csomagot kínált az RT-nek a Twitter

Testreszabott emojikat, promótált tweeteket és videókat kínált az RT-nek küldött hirdetési ajánlatában 2016 őszén a Twitter, derült ki azokból az iratokból, amit a Kreml globális propagandaadója péntek éjjel hozott nyilvánosságra, válaszul az Egyesült Államokban zajló vizsgálatokra.

Az amerikai hírszerzés a Kreml közvetlen befolyása alá tartozó televíziót is az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz eszközök köré sorolja, a csatorna online tevékenysége ezért lett kongresszusi vizsgálatok tárgya. A Twitter a Facebook hasonló beismerése után szeptemberben jelezte, hogy Oroszországhoz köthető csoportok célzott hirdetéseket vásároltak az oldalaikon. A héten pedig azt közölték, hogy belső vizsgálataik alapján felfüggesztik az RT hirdetéseit is.

Az RT által most nyilvánosságra hozott iratok szerint a Twitter salesesei 3,3 millió dolláros hirdetési ajánlatot adtak az RT-nek. A szabványnak tűnő ajánlatban promótált videókat és élő bejelentkezéseket, testreszabható cardokat, promótált fiókokat és tweeteket, testreszabható emojikat kínáltak.

Az RT szerint a Twitter eddigi kommunikációjában elfelejtette megemlíteni, hogy "gyakorlatilag az egész média pénzért hirdeti a hírfolyamát". (Via Guardian, RT)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.