A perui szépségkirálynő-jelöltek mellbőségük és derékméretük helyett inkább egészen más számokról beszéltek

külföld
2017 november 01., 14:47

A vasárnapi szépségkirálynő-választáson a perui jelöltek nem arról beszéltek, milyenek a testméreteik, hány centi a derekuk, inkább olyan számokat mondtak be a színpadon, amelyek tényleg számítanak.

„A nevem Camila Canicoba, Limát képviselem. A számaim: 2202 nők ellen elkövetett gyilkosság a hazámban az elmúlt kilenc évben.”

„A nevem Juana Acevedo, és ezek a számaim: országunkban a nők több mint 70%-a szenved el utcai zaklatást.”

„A nevem Luciana Fernández, Huánuco városát képviselem, és ezek a számaim: országunkban 13 000 lány szenved el szexuális abúzust.”

link Forrás

Nemcsak a versenyzők vettek részt a figyelemfelkeltő akcióban, az egész este tematikája volt a nők elleni erőszak, a fürdőruhás felvonulás alatt a kivetítőn olyan cikkeket mutattak, melyekben a legsúlyosabb erőszakos esetekről írtak. Az utolsó résznél a jelölteket arról kérdezték, milyen törvényeken változtatnának, hogy a nők ellen irányuló erőszak ellen küzdejenek. 

A dolog túlmutat Perun, egész Latin-Amerikában óriási probléma, hogy kiemelkedően sok nő esik gyilkosság áldozatául. 

(via Buzzfeed)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.