A perui szépségkirálynő-jelöltek mellbőségük és derékméretük helyett inkább egészen más számokról beszéltek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A vasárnapi szépségkirálynő-választáson a perui jelöltek nem arról beszéltek, milyenek a testméreteik, hány centi a derekuk, inkább olyan számokat mondtak be a színpadon, amelyek tényleg számítanak.

„A nevem Camila Canicoba, Limát képviselem. A számaim: 2202 nők ellen elkövetett gyilkosság a hazámban az elmúlt kilenc évben.”

„A nevem Juana Acevedo, és ezek a számaim: országunkban a nők több mint 70%-a szenved el utcai zaklatást.”

„A nevem Luciana Fernández, Huánuco városát képviselem, és ezek a számaim: országunkban 13 000 lány szenved el szexuális abúzust.”

Nemcsak a versenyzők vettek részt a figyelemfelkeltő akcióban, az egész este tematikája volt a nők elleni erőszak, a fürdőruhás felvonulás alatt a kivetítőn olyan cikkeket mutattak, melyekben a legsúlyosabb erőszakos esetekről írtak. Az utolsó résznél a jelölteket arról kérdezték, milyen törvényeken változtatnának, hogy a nők ellen irányuló erőszak ellen küzdejenek. 

A dolog túlmutat Perun, egész Latin-Amerikában óriási probléma, hogy kiemelkedően sok nő esik gyilkosság áldozatául. 

(via Buzzfeed)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.