Aszad bejelentette, hogy a háború az Iszlám Állam legyőzésével még nem ér véget

A terrorszervezetek feletti győzelem Aleppóban kezdődött és nem ér véget Deir al-Zorban”- jelentette B assár el-Aszad szír elnök , miután találkozott az iráni ajatollah főtanácsadójával, Ali Akbar Velayatival.

Vagyis a szíriai hadsereg és a szövetségesei azután is folytatják a harcot, hogy Deir al-Zor tartományban legyőzték az Iszlám Állam utolsó egységeit. Utalt arra is, hogy háborút indítanak az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellen, amely jelenleg a szír területek negyedét ellenőrzi. Az elnök úgy fogalmazott, hogy azok ellen harcolnak, akik megosztani és gyengíteni akarják az államot.

Bassár el-Aszad szír elnökFotó: STRINGER/AFP

Deir al-Zor tartományban egyszerre harcolnak az Iszlám Állam utolsó erői ellen az oroszok és az irániak által támogatott szír kormányerők, valamint a kurd és arab milíciákból összeálló SDF.

Velayati pénteken arról beszélt, hogy a szír hadsereg megkezdi az előrenyomulást Rakka felé, hogy elfoglalják a várost a felkelőktől, akik kiűzték onnan az Iszlám Államot. Egyben az Egyesült Államokat is megvádolta azzal, hogy meg akarja osztani Szíriát. Aszad addig folytatná a harcot, amíg ellenőrzése alá nem vonja az összes korábbi szír területet. (Reuters)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.