Vajon miért adtak sajtos szendvicset egy tejallergiás gyereknek New Yorkban?

külföld
2017 november 10., 11:42
comments 56
Elijah édesanyjával, Dina Hawthorne-nal és bátyjával, Sebastiannel.
photo_camera Elijah édesanyjával, Dina Hawthorne-nal és bátyjával, Sebastiannel. Fotó: Go Fund Me

A New York-i városi tanács szerdán bezáratta a manhattani Hetedik Sugárúti Családvédelmi Központ óvodáját, ahol a múlt héten egy kisgyerek belehalt az allergiás rohamba. A hároméves Elijah Silvera azután kapott anafilaxiás sokkot, hogy az egyik gyerekfelügyelő sajtos melegszendvicset adott neki, bár szülei korábban írásban tájékoztatták a központot gyermekük súlyos tejallergiájáról.

Már ez is megmagyarázhatatlan, az pedig végképp, hogy a pillanatokon belül súlyos anafilaxiás sokkot kapó kisfiúhoz még csak segítséget se hívtak. A városi tűzoltóság szerint aznap egyáltalán nem kaptak semmilyen bejelentést a központtól.

Az iskola a mentők helyett csak a gyermek anyját, Dina Hawthorne-t értesítette, aki ugyan azonnal kórházba sietett a fiával, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. (Via Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.