A tömeges kivégzések számonkérése helyett Trump csak jópofizott Dutertével

2017 november 13., hétfő 7:46
102

Rodrigo Duterte és  Donald Trump találkozója volt az egyik legjobban várt esemény a  Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) gyűlésén, Manilában. Az jogvédő csoportok arra kérték az amerikai elnököt, hogy a tárgyaláson kérje számon a Fülöp-szigeteki elnökön, hogy miért haltak meg több ezren a drogellenes háborújában. 

Fotó: NOEL CELIS/AFP

Ehelyett Trump olyanokat mondott, hogy remek a kapcsolatunk, és az ASEAN-gyűlést pedig gyönyörűen megszervezte. Amikor egy újságíró a jogsértésekről akarta kérdezni Trumpot, Duterte közbevágott:

„Whoa, whoa, ez nem egy sajtótájékoztató, ez egy kétoldalú találkozó.”

Később a Fülöp-szigeteki kormány szóvivője azt mondta, hogy az emberi jogi kérdések nem kerültek szóba, pedig a Fehér Ház szóvivője szerint erről is beszéltek. 

Mióta Duterte tavaly meghirdette a dorgellenes háborúját, már legalább 3900 embert öltek meg. A hatóságok szerint a rendőrök önvédelemből öltek, de a kormány bírálói szerint egyszerű kivégzésekről van szó, amikkel senki sem tud elszámolni. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt