Az argentin hadsereg nagy erőkkel keresi a saját tengeralattjáróját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az argentin hadsereg kereső expedíciót indított, mert már két napja fogalmuk sincs arról, hová lett a San Juan nevű tengeralattjárójuk. A 66 méteres hosszú, 44-fős tengeralattjáró a helyi média szerint azután vált elérhetetlenné, miután tűz rongálta meg a rádiójukat.

Az utolsó üzenetet szerdán kaptak a tengeralattjárótól, akkor épp 430 kilométerre voltak a parttól. A haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy a hajót nem találták még meg, de ez nem jelenti azt, hogy elveszítették, hiszen ahhoz keresni is kell, és nem találni. A keresés jelenleg is folyik egy repülőgéppel és felderítőhajókkal. A hadsereg amúgy csak kommunikációs hibára gyanakszik. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.