Tudta? Minden brüsszeli lehetőséget kihasznál a kormány az ukrán oktatási törvény ellen

külföld
2017 november 18., 11:09
comments 52

Az Európai Unió több szervezetét is megkereste a magyar kormány az ukrán oktatási törvény körüli vita rendezése érdekében, mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szombaton. 

  • Szijjártó Péter két levéllel is fordult az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez,
  • Mint bizottsági elnök, maga is írt az Európa Tanács vezetőinek, Sztella Kiriakídisznek és Thornbjorn Jagland főtitkárnak.
  • Utóbbival a kérdésről pénteken Orbán Viktor is egyeztetett Göteborgban.
  • Magyar képviselők kilobbizták, hogy az Európai Parlament elnöke levélben hívta fel a törvény veszélyeire Petro Porosenko ukrán elnököt.

Németh Zsolt szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett:  jövő héten összeül az Európai Tanács állandó bizottsága, ahol ismét napirendre veszik az ukrán kérdést, ami szerinte már arról szól, hogy 

"Ukrajna hátat fordít-e Európának, és visszazuhan-e a posztszovjet világba."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.