Hello, Black Friday! Blackfridayblackfriday! BLACK FRIDAY!!! De mi is az?

Tele van ezzel a Fekete Péntekkel az ország, de mi ez az izé egyáltalán?

A Black Friday az amerikai Hálaadás Napját, azaz november negyedik csütörtökét követő péntek. Ez a nap a karácsonyi bevásárlószezon félhivatalos megnyitóünnepe, Fekete Pénteken az üzletek korábban nyitnak, később zárnak, és persze irdatlan kedvezményekkel csalogatják magukhoz a vásárlókat. De mitől fekete?

Első alkalommal 1951-ben nevezte meg így ezt a napot egy cégvezetőknek, menedzsereknek szóló magazin. A Hálaadás utáni péntek azért lett fekete, mert valahogy ezen a napon rettenetesen sok munkás jelentett beteget, hogy-hogy nem pont ezen a napon kapta el őket valami rejtélyes kór, amelynek megvolt az az előnye, hogy négynapos hétvégévé varázsolta a csütörtöki szabadnapot.

Vagyis a Fekete Péntek inkább négy nap, mint egy. Mivel az USÁ-ban a Hálaadás nemzeti ünnep, az üzletek már erre a napra is hajlamosak kiterjeszteni az akciókat, az meg csak természetes, hogy a hétvégi két szabadnapon is számítanak a vevőkre, akik annyira azért se pénteken, se csütörtökön, se hétvégén nem betegek, hogy ne tudnának elmenni vásárolni.

Ma már persze egy kicsit ez az egész máshogy van. Miért is kellene boltokba szaladgálni a kedvezményekért? Hiszen itt van nekünk az internet! Sőt, itt van valami egészen konkrét dolog az interneten, hogy még virtuálisan se kelljen rohangálni a boltok, ajánlatok között:

A Hello, Black Friday oldalon előzékenyen összegyűjtötték nekünk egy felületre az akciós, diszkont, kedvezményes, ellenállhatatlan, valamint felülmúlhatatlan ajánlatokat. És a többit. Ha ki akarod használni a konzumerizmus eme nagyszerű ünnepét, ennél kényelmesebb és hatékonyabb megoldást úgyse találsz! 


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.