Kim Kardashian és Rihanna is szeretné, hogy szabadon engedjenek egy gyilkosságért 16 évesen életfogytiglant kapó lányt

Cyntoia Brown története tartja lázban az amerikai internetezőket, miután Rihanna, Kim Kardashian és Cara Delevigne modell-színész is csatlakozott a kampányhoz, ami a lány szabadon engedését szeretné elérni. Brownt azért ítélték életfogytiglani börtönre, mert 16 évesen, 2004-ben agyonlőtt és kirabolt egy 43 éves ingatlanügynököt Nashville-ben.

Brown ekkoriban már Kutthroat nevű barátja és stricije utasítására prostituáltként dolgozott, és a bírósági tárgyaláson több szakértői vélemény is megállapította, hogy többször megverték és megerőszakolták.

A 43 éves ingatlanügynök először hazavitte, majd ott megvacsoráztak, és a férfi megmutatta Brownnak komoly fegyvergyűjteményét is, büszkélkedve azzal, hogy korábban mesterlövész volt a hadseregben. Vallomása szerint a lányt ez felzaklatta, megijedt a felnőttől. Nem sokkal később ágyba bújtak, ahol a férfi „nagyon erősen megragadta Brownt a lábai közt”, majd elfordult az éjjeliszekrényhez.

Brown a vallomása szerint ekkor bepánikolt, az agresszív érintés után azt hitte, a férfi fegyverért nyúl vagy hogy meg akarja ütni, ezért amikor az ingatlanügynök visszafordult, agyonlőtte a stricijétől kapott fegyverrel.

Cyntoia Brown 2004-benFotó: Nashville-i rendőrség

Cyntoia Brown ügyét az erőszakos bűncselekmény miatt a felnőttekével megegyező rendszerben tárgyalták, és a helyzetet súlyosbította, hogy az ügyész szerint a lány célja a gyilkossággal végig a rablás volt, a lövés után ugyanis Brown az ingatlanügynök fegyvereivel és tárcájával hagyta el a házat.

Életfogytiglanra ítélték azzal a kikötéssel, hogy leghamarabb 67 éves korában szabadulhat.

Kim Kardashian, Rihanna, Cara Delevigne és más hírességek most arról posztolnak a Twitterre, az Instagramra és a Facebookra, hogy Cyntoia Brownt cserbenhagyta a rendszer, hiszen egyetlen embernek sem szabadna ennyi megpróbáltatáson keresztülmennie ennyire fiatalon, lényegében még azelőtt, hogy akár szavazhatna.

A lány történetéről 2011-ben dokumentumfilmet is forgattak, több híresség eleve abból oszt képeket és idézeteket #FreeCyntoiaBrown hashtaggel. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.