Kim Kardashian és Rihanna is szeretné, hogy szabadon engedjenek egy gyilkosságért 16 évesen életfogytiglant kapó lányt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Cyntoia Brown története tartja lázban az amerikai internetezőket, miután Rihanna, Kim Kardashian és Cara Delevigne modell-színész is csatlakozott a kampányhoz, ami a lány szabadon engedését szeretné elérni. Brownt azért ítélték életfogytiglani börtönre, mert 16 évesen, 2004-ben agyonlőtt és kirabolt egy 43 éves ingatlanügynököt Nashville-ben.

Brown ekkoriban már Kutthroat nevű barátja és stricije utasítására prostituáltként dolgozott, és a bírósági tárgyaláson több szakértői vélemény is megállapította, hogy többször megverték és megerőszakolták.

A 43 éves ingatlanügynök először hazavitte, majd ott megvacsoráztak, és a férfi megmutatta Brownnak komoly fegyvergyűjteményét is, büszkélkedve azzal, hogy korábban mesterlövész volt a hadseregben. Vallomása szerint a lányt ez felzaklatta, megijedt a felnőttől. Nem sokkal később ágyba bújtak, ahol a férfi „nagyon erősen megragadta Brownt a lábai közt”, majd elfordult az éjjeliszekrényhez.

Brown a vallomása szerint ekkor bepánikolt, az agresszív érintés után azt hitte, a férfi fegyverért nyúl vagy hogy meg akarja ütni, ezért amikor az ingatlanügynök visszafordult, agyonlőtte a stricijétől kapott fegyverrel.

Cyntoia Brown 2004-benFotó: Nashville-i rendőrség

Cyntoia Brown ügyét az erőszakos bűncselekmény miatt a felnőttekével megegyező rendszerben tárgyalták, és a helyzetet súlyosbította, hogy az ügyész szerint a lány célja a gyilkossággal végig a rablás volt, a lövés után ugyanis Brown az ingatlanügynök fegyvereivel és tárcájával hagyta el a házat.

Életfogytiglanra ítélték azzal a kikötéssel, hogy leghamarabb 67 éves korában szabadulhat.

Kim Kardashian, Rihanna, Cara Delevigne és más hírességek most arról posztolnak a Twitterre, az Instagramra és a Facebookra, hogy Cyntoia Brownt cserbenhagyta a rendszer, hiszen egyetlen embernek sem szabadna ennyi megpróbáltatáson keresztülmennie ennyire fiatalon, lényegében még azelőtt, hogy akár szavazhatna.

A lány történetéről 2011-ben dokumentumfilmet is forgattak, több híresség eleve abból oszt képeket és idézeteket #FreeCyntoiaBrown hashtaggel. (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.