Elolvashatja szóról szóra, hogyan kérdezték ki a nyomozók Gyurcsány feleségét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát pénteken tanúként hallgatták meg a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán a Czeglédy-üggyel kapcsolatban. A csalással vádolt ügyvédnek Gyurcsányék cége ugyanis korábban pénzt adott kölcsön.

Dobrev Klára már tegnap, a meghallgatás után is tartott egy sajtótájékoztatót, ahol furcsának nevezte a délelőtti eljárást, mert a nyomozó „egyetlen egy olyan kérdést sem tudott feltenni, ami az előtte lévő papírokból ne derült volna ki”. Szombat délután azonban a kihallgatásának teljes jegyzőkönyvét felrakta a Facebookjára.

A jegyzőkönyv szerint a nyomozók Dobrevet főleg a Czeglédy-nek nyújtott hitelek technikai részleteiről kérdezték, például milyen bankszámlára utaltak ők, és hogyan törlesztett Czeglédy. Arra is rákérdeztek, hogy Dobrev tudja-e, mire kellett az ügyvédnek a pénz. Azt felelte, hogy úgy tudja, likviditási problémái voltak.

A kihallgatás elején Dobrev jegyzőkönyvbe mondta, hogy az eljárást politikai motiváltságúnak tartja. “Tanúkihallgatásom egyetlen célját abban látom, hogy a Fidesz kampányának megfelelően a kormánypárti sajtóban többször le lehessen írni, lehessen fényképet készíteni arról, hogy a kormány egyik legádázabb politikai ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségét büntetőüggyel hozzák összefüggésbe” - mondta.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, ami diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerülték a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését, így a gyanú szerint kb. 3 milliárdos vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.