Hamis tanúzással vádolnak két kórházi ápolót

Hamis tanúzással vádolt meg a Fővárosi Főügyészség két kórházi ápolót, akik hamis adatokkal adtak át a rendőrségnek egy, a kórházban elhunyt nő ápolási dokumentumait. Az ügyészség közleménye szerint 2015 februárjában egy 87 éves nő azért vesztette életét egy budapesti kórházban, mert kezelése alatt két orvos és egy ápoló is foglalkozási szabályt szegett.

A két orvos közül az egyik elsősorban adminisztrációs és tájékoztatási jellegű kötelezettségeinek nem tett eleget, az egyikük pedig elmulasztotta a sértett személyes vizsgálatát, amivel veszélyeztette az egészségét és testi épségét. Az ápoló pedig konzultáció nélkül adott gyógyszert a betegnek, valamint az orvos által rendelt gyógyszer adagját is megduplázta - ez vezetett a nő halálához.

A most megvádolt ápolók az ügy eltussolásában segédkeztek. Az áldozatot ápoló kórházi osztály egyik főnővére két ápolóval átíratta a betegkartont, eltüntetve belőle a gyógyszeres terápia nyomait. A kórház ezt az átírt, valótlan tartalmú iratot küldte meg a hatóságnak. Az ügyészség a főnővér és az egyik hamisító ápoló ellen emelt most vádat, a másik ápoló a két orvossal az alapügy vádlottja. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.