Halálra gyógyszereztek egy beteget egy budapesti kórházban

bűnügy
2017 május 10., 17:36
comments 134

Egy Tramadol nevű erős, ópiátszármazék fájdalomcsillapítót adagoltak túl egy 88 éves nőnek egy budapesti kórházban. Az idős nő a félrekezelés miatt meghalt.

A Zsaru Magazin beszámolója szerint a nappali és éjszakai ügyeletes orvos nem értette meg egymást:

a nappali ügyeletes nem írta fel a kórlapra a gyógyszert, ezért az éjszakai orvos is beadta, de ő sem írta fel, ezért az éjszakai is ápoló is beadott egy adag Tramadolt – utóbbi kapszulában és injekció formájában is.

A beteg nő három-négy adagot kapott az erős gyógyszerből, amibe belehalt.

Amikor a nyomozók bekérték a dokumentumokat, a főnővér utasítására meghamisították azokat. Két szakorvost és egy betegápolót vádolnak foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetéssel. (Blikk / Zsaru Magazin)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.