Trump kedvenc közvélemény-kutatója, Kellyanne Conway vezeti mostantól a harcot a fájdalomcsillapító-függőség ellen Amerikában

POLITIKA
2017 november 30., 08:14
comments 35

Kellyanne Conway évtizedek óta közvélemény-kutatóként és republikánus kampányszakemberként dolgozik az Egyesült Államokban, Trump fontos tanácsadója volt. Mostanában azzal töltötte az idejét, hogy elnök legképtelenebb húzásait magyarázta utólag a tévében, hogy miért volt pont úgy oké, sőt a legjobb, ahogy Trump csinálta. Ő kezdte el meghonosítani az amerikai nyilvánosságban az

"alternatív tény"

kifejezést, Trump emberei az elnök és egymás hazugságait nevezik így a televízióban.

Ilyen előzmények után elég nagy volt a meglepetés az Egyesült Államokban, mikor Jeff Session igazságügyminiszter szerdán bejelentette, hogy Conwayt nevezték ki az opioid alapú kábítószerek ellen küzdelem fő felelősének. Conway még csak hasonló területen sem dolgozott soha.

A fentanil és a carfentanil nevű szintetikus szereket eredetileg fájdalomcsillapítónak kísérletezték ki, de Amerikában teljesen letarolták a kábítószerpiacot sok tízezer ember halálát okozva. Ez az utóbbi évtizedek legsúlyosabb drogválsága az Egyesült Államokban, itt írtunk róla részletesebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.