Lenyúlt 3,5 millió dollárt egy ausztrál banktól, megúszta

Az ausztrál ügyészség ejtette a vádat az ellen a maláj nő ellen, aki 3,5 millió dollárt (közel egymilliárd forintot) vett fel a bankszámlájáról egy hiba miatt - írja a BBC. A 22 éves Christine Jiaxin Lee tanulni érkezett az országba, 2012-ben nyitotta bankszámláját a Westpac banknál. Véletlenül azonban korlátlan hozzáférést kapott, így lényegében bármennyi pénzt felvehetett.

A bank csak 11 hónap után vette észre a hibát, az alatt az idő alatt pedig Christine már rengetegszer vásárolt, főleg luxuscikkeket, ékszereket és kézitáskákat. A rendőrség csalásnak minősítette a tettét, és a lányt tavaly le is tartóztatták. Az ügyvédje azt mondta, Christine nem volt becsületes, de nem követhetett bűncselekményt, hiszen a hibát a bank követte el.

Az ügyészség most minden vádat ejtett a lány ellen, így a lány visszatért Malajziába. Az általa vásárolt luxustermékek közül sokat lefoglaltak és visszaváltottak. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.