Barack Obama se szavazna magára, ha Trump kedvenc tévéadójából tájékozódna

Világnézetünk buborékában élünk, és egyre inkább a tényeket közelítjük a véleményeinkhez, mint fordítva, mondta Barack Obama volt amerikai elnök egy indiai konferencián.

„Ha a Fox News-t nézném, nem szavaztam volna magamra!”

– érzékeltette a problémát Barack Obama, majd azzal folytatta, hogy mind a Fox News nézői, mind pl. a New York Times olvasói egy egymástól elzárt realitásban élnek, és ez nem jó.

A Foxon egy magam számára ismeretlen karakter vagyok, mondta a volt elnök. „Ki ez a fickó? Barack Obamának hívják, és nagyon hülye módon van ábrázolva.”

A Fox televízió a jelenlegi elnök, Donald Trump kedvenc adója, és ezt minden áldott nap közli is követőivel, miközben szidja, és megpróbálja hitetelteleníteni a politikailag vele kritikus médiákat (CNN, New York Times, Washington Post).

Obama a Hindustan Times által szervezet konferencián elmondottak szerint nagyon veszélyesnek találja, hogy az emberek - világnézettől függetlenül – egyre inkább  egyféle hírforrásból tájékozódnak.

„Egyre inkább a tények között válogatunk, hogy megegyezzenek a véleményeinkkel, és ez azért veszélyes a demokráciára, mert demokrácia nem működhet ott, ahol nincs világosan elválasztva egymástól, mi igaz, és mi hamis. Hiába vagyunk minden korábbinál jobban összekötve a technológiának hála, egyre többen zárkóznak el saját buborékjaikban.”

A pluralizmus, a nyitottság és a tolerancia került veszélybe, ami ellen minden nap harcolni kell, jelentette ki az elnök, aki szerint nem baj, ha valaki tudatában van azzal, amit elért, de az önelégültség nem járja. (Independent)


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.