Barack Obama se szavazna magára, ha Trump kedvenc tévéadójából tájékozódna

Tbg
külföld
2017 december 02., 17:22
comments 36

Világnézetünk buborékában élünk, és egyre inkább a tényeket közelítjük a véleményeinkhez, mint fordítva, mondta Barack Obama volt amerikai elnök egy indiai konferencián.

„Ha a Fox News-t nézném, nem szavaztam volna magamra!”

– érzékeltette a problémát Barack Obama, majd azzal folytatta, hogy mind a Fox News nézői, mind pl. a New York Times olvasói egy egymástól elzárt realitásban élnek, és ez nem jó.

A Foxon egy magam számára ismeretlen karakter vagyok, mondta a volt elnök. „Ki ez a fickó? Barack Obamának hívják, és nagyon hülye módon van ábrázolva.”

A Fox televízió a jelenlegi elnök, Donald Trump kedvenc adója, és ezt minden áldott nap közli is követőivel, miközben szidja, és megpróbálja hitetelteleníteni a politikailag vele kritikus médiákat (CNN, New York Times, Washington Post).

Obama a Hindustan Times által szervezet konferencián elmondottak szerint nagyon veszélyesnek találja, hogy az emberek - világnézettől függetlenül – egyre inkább  egyféle hírforrásból tájékozódnak.

„Egyre inkább a tények között válogatunk, hogy megegyezzenek a véleményeinkkel, és ez azért veszélyes a demokráciára, mert demokrácia nem működhet ott, ahol nincs világosan elválasztva egymástól, mi igaz, és mi hamis. Hiába vagyunk minden korábbinál jobban összekötve a technológiának hála, egyre többen zárkóznak el saját buborékjaikban.”

A pluralizmus, a nyitottság és a tolerancia került veszélybe, ami ellen minden nap harcolni kell, jelentette ki az elnök, aki szerint nem baj, ha valaki tudatában van azzal, amit elért, de az önelégültség nem járja. (Independent)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.