A Facebook üzenetküldő alkalmazást indít kisgyerekeknek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Facebook hétfőn bejelentette, hogy indít egy kifejezetten 13 éven aluli gyerekeknek szánt Messenger-alkalmazást - írja a Reuters. A Facebook szolgáltatásait alapvetően csak 13 éven felüliek használhatják, a cég azonban most be akar törni a fiatalabb felhasználók piacára is.

A cég kutatásai szerint a fiatal gyerekek már rendszeres kütyü-felhasználók, de az alapvetően felnőttek számára kifejlesztett akalmazások miatt a szülők sokat aggódnak azért, hogy esetleg idegenekkel kezdenek el kommunikálni. Ennek ellenére a cég szerint a szülők szeretnék megengedni a gyerekeiknek a közösségi média használatát, feltéve, ha tudják kontrollálni, mit csinálnak ott.

Az új Messenger szülői regisztrációt igényel, és a szülőknek kell jóváhagyniuk azt is, hogy a gyerekek kivel léphetnek kapcsolatba, kivel videócsetelhetnek, vagy kinek küldhetnek fényképeket. Sőt, a másik gyerek szülőjének is jóvá kell hagynia a kérelmeket.

Reklámok nincsenek az alkalmazásban, és vásárolni sem lehet rajta.

Az alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, és csak iOS-felhasználók számára. A cég szerint 1200 szülővel és egy sor szakértővel konzultáltak a fejlesztése során. (Reuters, Axios)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.