Meccs közben kezdtek hányni a krikettjátékosok a szennyezett levegőtől Delhiben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: Altaf Qadri/AP

Többször is félbe kellett szakítani az India-Sri Lanka krikettmeccset Delhiben vasárnap, mert a levegő olyan szennyezett volt, hogy a vendégcsapat játékosai többször is elhányták magukat. 

Ez volt az első eset, hogy válogatott meccset félbe kellett szakítani emiatt. A szennyezettség szinte tizenötszöröse volt az Egészségügyi Világszervezet határértékének.

A játékosok maszkkal takarták el az arcukat, de ez sem segített.

Fotó: Altaf Qadri/AP

A nézők közül viszont sokan kifütyülték a Sri Lanka-i játékosokat, és az indiai krikettszövetség elnöke is értetlenkedett.

Ha húszezer nézőnek és az indiai játékosoknak nem volt ezzel problémája, akkor Sri Lanka miért csinált ebből ekkora ügyet? - mondta  CK Khanna. Ayaz Memon krikettszakíró viszont azt mondta, a jelenet egyértelmű üzenet Delhi szennyezettségéről.

A városban iskolákat zártak be és egészségügyi vészhelyzetet is hirdettek novemberben, amikor a szennyezettség már negyvenszerese is volt a WHO-határértéknek. Ez olyan, mintha valaki elszívna egy nap ötven cigarettát. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.