Meccs közben kezdtek hányni a krikettjátékosok a szennyezett levegőtől Delhiben

külföld
2017 december 04., 04:08
comments 30
photo_camera Fotó: Altaf Qadri/AP

Többször is félbe kellett szakítani az India-Sri Lanka krikettmeccset Delhiben vasárnap, mert a levegő olyan szennyezett volt, hogy a vendégcsapat játékosai többször is elhányták magukat. 

Ez volt az első eset, hogy válogatott meccset félbe kellett szakítani emiatt. A szennyezettség szinte tizenötszöröse volt az Egészségügyi Világszervezet határértékének.

A játékosok maszkkal takarták el az arcukat, de ez sem segített.

photo_camera Fotó: Altaf Qadri/AP

A nézők közül viszont sokan kifütyülték a Sri Lanka-i játékosokat, és az indiai krikettszövetség elnöke is értetlenkedett.

Ha húszezer nézőnek és az indiai játékosoknak nem volt ezzel problémája, akkor Sri Lanka miért csinált ebből ekkora ügyet? - mondta  CK Khanna. Ayaz Memon krikettszakíró viszont azt mondta, a jelenet egyértelmű üzenet Delhi szennyezettségéről.

A városban iskolákat zártak be és egészségügyi vészhelyzetet is hirdettek novemberben, amikor a szennyezettség már negyvenszerese is volt a WHO-határértéknek. Ez olyan, mintha valaki elszívna egy nap ötven cigarettát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt