Meccs közben kezdtek hányni a krikettjátékosok a szennyezett levegőtől Delhiben

külföld
2017 december 04., 04:08
comments 28
photo_camera Fotó: Altaf Qadri/AP

Többször is félbe kellett szakítani az India-Sri Lanka krikettmeccset Delhiben vasárnap, mert a levegő olyan szennyezett volt, hogy a vendégcsapat játékosai többször is elhányták magukat. 

Ez volt az első eset, hogy válogatott meccset félbe kellett szakítani emiatt. A szennyezettség szinte tizenötszöröse volt az Egészségügyi Világszervezet határértékének.

A játékosok maszkkal takarták el az arcukat, de ez sem segített.

photo_camera Fotó: Altaf Qadri/AP

A nézők közül viszont sokan kifütyülték a Sri Lanka-i játékosokat, és az indiai krikettszövetség elnöke is értetlenkedett.

Ha húszezer nézőnek és az indiai játékosoknak nem volt ezzel problémája, akkor Sri Lanka miért csinált ebből ekkora ügyet? - mondta  CK Khanna. Ayaz Memon krikettszakíró viszont azt mondta, a jelenet egyértelmű üzenet Delhi szennyezettségéről.

A városban iskolákat zártak be és egészségügyi vészhelyzetet is hirdettek novemberben, amikor a szennyezettség már negyvenszerese is volt a WHO-határértéknek. Ez olyan, mintha valaki elszívna egy nap ötven cigarettát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.