Berlin egymillió eurót fordít arra, hogy a lakókat ne zavarják a hangos szórakozóhelyek

Zajcsökkentő programot indít a berlini önkormányzat a szórakozóhelyek környékén. A Tagesspiegel számolt be a tervről, amivel a sűrűn lakott részeken működő szórakozóhelyekből kiszűrődő zajokat is csökkenténk, de jutna pénz a környéken lévő lakóházak ablakainak jobb szigetelésére is. 

Számos klub van sűrűn lakott helyeken, mint a YAAM, a KulturBrauerei vagy a Jonny Knüppel, folyamatos konfliktust okozva. 2011 és 2015 között 170 klubot zártak be Berlinben. Most más megoldást keresnek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.