Obamáé lett az év legnépszerűbb posztja, de egy csirkefalatokra áhítozó férfi segélykiáltását osztották meg a legtöbben

A Twitter szokásos éves összesítése több szempont szerint listázza a legjobbakat. A legtöbb lájkot begyűjtő posztok rangsorát Barack Obama vezeti a szeretet és az elfogadás szívhez szóló üzenetével:

A volt amerikai elnök az év twitterezőjének tűnik, hiszen a fenti bejegyzés a legtöbbször megosztottak listáján is elcsípte a második helyet, miközben a harmadik leglájkoltabb bejegyzés is az övé: ebben a republikánus John McCain szenátort buzdítja, hogy győzze le a rákját. (McCain amúgy pont ma tapasztalta meg a Twitter kegyetlenségét: több ezren hagyták abba a követését, miután azt kérte, hogy lájkolják többen.)

A legtöbbször megosztott bejegyzést azonban a nagybetűs kisember követte el. Carter Wilkerson még áprilisban intézett felhívást a Twitter-felhasználókhoz, minél több megosztásra buzdítva őket, hogy egy évre elegendő ingyen csirkefalatot kapjon a Wendy's-től. Noha a férfinak nem sikerült elérnie a megszabott 18 millió megosztást, a gyorsétterem-lánc megítélte neki a csirkefalatokat az erőfeszítéseiért.

És még néhány lista, mindenki vonja le belőle a tanulságokat! (Én például azt vontam le, hogy öreg vagyok, és nem ismerem eléggé a popkultúrát.)

( Az infók és a grafikák a Httpool-tól, a Twitter regionális képviselőjétől jöttek.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.